4 tips om horeca een boost te geven in de wintermaanden

De winter staat voor de deur. Dat lekkere wijntje ‘s avonds op het terras zit er voorlopig niet meer in. Resulteert dit dan ook gelijk in minder omzet in de horeca? Nee, mits je je goed voorbereid op de koude periode die gaat komen. Buffetenzo heeft 4 tips om het optimale uit de wintermaanden te halen!

Stel een winter menu samen

Ga voor een verandering in de menukaart. Seizoensgerelateerde producten zijn vaak met inkoop ook voordeliger! Denk dan bijvoorbeeld aan gepofte kastanjes of wild vlees. Ook zijn er qua dranken meerdere mogelijkheden zoals glühwein of warme chocolademelk. Experimenteer, stel gerechten op een unieke wijze samen zodat deze de uitstraling van de winter representeren! Maak ook een speciale winter wijnkaart die is samengesteld zodat je voor alle nieuwe gerechten een passende wijn hebt.

Beschik je over een terras, waar de volgende tip ook op aansluit. Zorg dan dat je ook buiten eten serveert. Voorbijgangers zien en ruiken dan ook het lekkere eten! Een extra toevoeging zou het gebruik van een hotpot zijn. Hiermee kan je buiten een soep warm houden of je kan er een traditionele warme punch mee uitserveren, ook wel “Feuerzangenbowle” genoemd.

 

 

Zorg voor een warm winterterras

Stel je eigen winterterras samen, denk hierbij aan wollen kussens en heerlijke warme dekens. Gebruik veel hout, een slee tegen de wand of in de hoek als decoratie is bijna onmisbaar. Zorg er ook voor dat het servies aansluit op de look and feel. Maak gebruik van donkere kleuren in het horeca servies om zo een warme sfeer te creëren. Rond de kerstperiode doen uiteraard kerstversiering, kerstboom en kerstverlichting het altijd goed.

Bij een warme sfeer hoort ook, je raadt het goed, warmte. Of je nou gaat voor een elektrische terrasverwarmer, een terraskachel of juist voor een vuurschaal of vuurkorf. Het zal mensen aantrekken om aan te schuiven op het terras! In alle gevallen zit je er lekker warm bij.

Organiseer je een buffet? Dan kan je ook meegaan in het warme winter gevoel door bijvoorbeeld voor een opstelling te kiezen die voornamelijk bestaat uit hout. Er zijn veel opties op dit gebied. Kijk bijvoorbeeld naar naar het houten buffetsysteem “superbox”. Een voordeel van een systeem als deze is dat het heel makkelijk op en af te bouwen is en zo weer kan worden opgeslagen voor de volgende winter!

 

Speel in op feestdagen, acties, arrangementen

Speel in op de feestdagen. De wintermaanden bevatten fijne feestdagen zoals kerst en oud&nieuw. Dit zijn ideale momenten voor een speciaal arrangement of acties. Heeft jouw horeca onderneming de mogelijkheid tot een overnachting? Stel dan een combideal samen voor een winterbuffet plus een hotel overnachting om vervolgens aan te schuiven aan een romantisch kerstontbijt. Informeer wat er in de omgeving georganiseerd wordt. Hier kan je ook op inspelen (kerstmarkt, optreden, evenement etc.). Maak je gebruik van marketingmateriaal of reclame? Pas deze dan ook aan zodat ze aansluiten op de wintermaanden. Benadruk je acties of arrangementen door ze actief te promoten op social media of door middel van een flyer/visitekaartje.

 

Geef je website een winterse look

Geef je website ook de juiste uitstraling! Maak een nieuwe banner voor de wintermaanden, voeg een extra element toe aan de site, laat het sneeuwen. Dit zijn allemaal kleine veranderingen die websitebezoekers van te voren al een gevoel geven, wanneer ze op de website landen, je horecaonderneming voorbereid is op de wintermaanden.