In dit artikel gaan we dieper in op diverse terras tips voor de horeca voor als de terrassen weer open mogen.

Bent u er helemaal klaar voor om uw terras weer te openen? We hebben een bizar jaar achter de rug en het openen van de terrassen zou een verademing zijn voor duizenden horecaondernemers. Er is een grote kans dat de terrassen op 28 april weer open gaan, maar bent u er helemaal klaar voor? Er zullen veel mensen een reservering willen maken en de kans is groot dat u tegen een aantal problemen zult aanlopen. Bovendien wilt u natuurlijk dat gasten een plekje reserveren op uw terras, maar hoe zorgt u ervoor dat u gezien wordt? In dit artikel geven we praktische terras tips voor de horeca.

Terras tip horeca 1: Zorg voor beschermingsmiddelen

Hoewel de terrassen hopelijk snel weer open mogen, is de kans groot dat de terrassen open mogen onder scherpe maatregelen. Zo zal er bijvoorbeeld nog steeds 1,5 meter afstand gewaarborgd moeten worden. Met een kuchscherm kunt u uw klanten, bezoekers en personeel tegen verspreiding van virussen beschermen. U kunt zo’n scherm bijvoorbeeld tussen de tafels inzetten, maar ook tijdens het afrekenen bij de kassa biedt een spatscherm extra bescherming.

 

Terras tip horeca 2: Zorg voor een duidelijke tafelnummering

Het is erg vervelend als uw gasten iets bestellen en ze zien het personeel met hun bestelde drankjes eerst langs drie andere tafels gaan voordat ze aan hun tafeltje gebracht worden. Bovendien zullen de regels met de heropening van de terrassen streng zijn, dus u moet goed weten aan welke tafel u nog een plekje heeft. Zorg daarom voor een duidelijke tafelnummering met tafelbordjes die ook bekend is bij uw personeel. Let er ook op dat de tafelnummering elke dag hetzelfde is. Het kan natuurlijk voorkomen dat uw gasten zich verplaatsen naar een andere tafel, omdat ze daar net nog een zonnestraaltje kunnen meepakken. In zo’n geval is het belangrijk dat deze verandering meteen wordt doorgevoerd in het kassasysteem, zodat het op de bon niet fout kan gaan.

 

Terras tip horeca 3: Maak zelfbediening mogelijk

Het is belangrijk dat uw gasten niet lang hoeven te wachten om een bestelling te plaatsen. Toch gebeurt dit helaas nog vaker dan we denken. Ze zitten constant naar personeel te zwaaien en horen uiteindelijk dat ze door een andere collega bediend zullen worden. Bovendien is het tegenwoordig best lastig om voldoende personeel te vinden. Daarom is zelfbediening een zeer praktische oplossing! Zelfbediening is perfect als u bijvoorbeeld buffetten op het terras organiseert. Uw gasten kunnen zelf pakken wat ze willen zonder dat ze te hoeven wachten totdat iemand hun tafel komt bedienen. Een aantal handige accessoires voor zelfbediening op het terras zijn bijvoorbeeld drankdispensers. De gasten kunnen zelf hun drankje tappen en vinden dit ook nog eens leuk om te doen. Let er wel op dat het buffet zo ingedeeld is, zodat uw gasten voldoende afstand kunnen bewaren.

 

Terras tip horeca 4: De uitstraling van uw terras

Om gasten naar uw terras te trekken is het belangrijk dat uw terras een goede uitstraling heeft. Gasten hebben de keuze en zullen eerder kiezen voor een terras dat er goed en verzorgd uitziet. De stijl van uw terras is afhankelijk van een aantal factoren, bijvoorbeeld het meubilair, het comfort van de stoelen, maar ook kleine details als plantenbakken en de zichtbaarheid van de menukaart. Zorg daarom voor goede menukaarthouders zodat de menukaart niet wegwaait bij een zuchtje wind. In onze webshop heeft u een ruime keuze uit menukaarthouders. Zorg daarnaast ook voor een frisse tafelaankleding met bijvoorbeeld servettenhouderstafel verlichting en vazen.

 

Terras tip horeca 5: Zorg voor stevig servies

Op horecaterrassen wil er nog wel eens iets vallen. Zorg daarom voor stevig horeca servies dat tegen een stootje kan. Goed servies voor gebruik in de horeca is bijvoorbeeld het servies van het merk Stylepoint. Dit servies is sterk, duurzaam en multifunctioneel. Stylepoint streeft ernaar om de beste klant- en gebruikservaring te creëren voor bedrijfseigenaren, keukenmedewerkers en natuurlijk de eindgebruiker. Het servies is namelijk sterk, maar niet zwaar. Dit is prettig voor uw personeel die uw gasten moet bedienen.

 

Terras tip horeca 6: Speel in op het juiste seizoen

Als horecaondernemer is het belangrijk om in te spelen op seizoen veranderingen. Op dit moment zitten we in het lenteseizoen en staat de zomer voor de deur. Zorg daarom dat het horeca terras zomerklaar is. Zorg voor wijnkoelers om flessen wijn in koel te houden en introduceer wat nieuwe cocktails op de kaart. Een favoriete cocktail is bijvoorbeeld de Moscow Mule. Wilt u uw gasten lekkere cocktails serveren? Zorg dan dat u de juiste cocktail benodigdheden in huis heeft. Zorg voor cocktail bekers zoals Moscow Mule bekers om de cocktail in te serveren. Maar ook een goede polyethyleen snijplank mag natuurlijk niet ontbreken om bijvoorbeeld een limoentje op te snijden.

 

 

 

Met bovenstaande horeca terras tips bent u zo goed als klaar om uw terras weer te openen. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoeveel ruimte u heeft op uw terras en wat u allemaal nodig heeft. Bij Buffetenzo bent u aan het juiste adres voor allerlei items en accessoires om uw terras volledig aan te kleden. Wij zijn er elk seizoen, voor iedere horecaondernemer.