Heerlijk eten en drinken, een fantastische service en een unieke sfeer. Dat zijn de basisingrediënten voor het runnen van een succesvolle bar. Voor de eerste twee onderdelen heeft u goed getraind personeel nodig. Maar voor een unieke sfeer is niet direct een simpele formule beschikbaar. Het is vaak een kwestie van de ruimte die u hebt goed benutten en daarbij focussen op de details. De uitstraling die deze details met zich meebrengen breidt u uit door andere onderdelen aan het geheel toe te voegen die deze uitstraling versterken. Denk hierbij aan de juiste kleur verf of lak, passend meubilair en goed uitgekozen barbenodigdheden.

Het mooiste is natuurlijk als deze bar accessoires ook nog eens praktisch zijn, zodat u er ook op functioneel gebied iets aan hebt. In dit blog geven wij u daarom negen voorbeelden van praktische barbenodigdheden die voor een unieke sfeer en uitstraling van uw bar zorgen. Lees snel verder en tover uw bar om tot een vrijetijdsparadijs waar gerechten en dranken beter tot hun recht komen dan ooit tevoren!

 

Trendy cocktails

Cocktails zijn helemaal hot, met als toppunt van deze zomer de zeer gewaardeerde gin-tonic. Wij verwachten dat deze trend door gaat zetten naar de winter en dat biedt mogelijkheden! Haal daarom de zomer ook deze winter binnen in uw bar door de juiste barbenodigdheden toe te voegen die een zomerse sfeer met zich meebrengen. Zo wanen uw gasten zich in een waar cocktail kuuroord waar het stromen van de zee nog net niet te horen is.

1.      Shaker

De basis van elke cocktail is een goede cocktailshaker. Denk hierbij goed na over wat u met uw cocktailbar wilt uitstralen. Serveert u een beperkt aantal cocktails die vooral lekker zijn en een zomers gevoel op moeten roepen? Dan kunt u heel goed kiezen voor een shaker met een felle kleur. Voor de luxere cocktailbars is het wellicht een goed idee om een hoogglans cocktailshaker te gebruiken.

2.      Cocktailstamper

Cocktailstampers zijn enorm praktisch voor het persen van fruit, maar mensen vergeten vaak dat het er ook hartstikke professioneel uitziet als u gebruikmaakt van een mooie variant.

3.      Glasomrander

Een mooi randje om het glas maakt iedere cocktail helemaal af. Maar een bord gebruiken dat gevuld is met suiker of zout ziet er behoorlijk amateuristisch uit. Gebruik daarom een mooie glasomrander met een spons voor citrussap, en twee aparte bakjes voor suiker en zout. Zo garneert u ieder cocktailglas op een professionele manier, zonder suiker en zout door elkaar te halen.

Romantische tafels

Barbenodigdheden houden niet op bij instrumenten die u helpen bij het maken van een hapje of een drankje. Bij het kiezen van de juiste barbenodigdheden, zorgt u er namelijk ook voor dat de tafels er tot in de puntjes perfect uitzien.

4.      Vaas

Uit wetenschappelijk onderzoek komt regelmatig naar voren dat bloemen zorgen voor een hogere mate van tevredenheid en geluk van mensen. Moeten wij u nog meer redenen geven om een vaas op de tafel van uw gasten neer te zetten? Kies voor een vaas van hoogglans voor een moderne en strakke uitstraling. Wat speelser en praktischer zijn zinken vazen die in verschillende grootten en vormen te verkrijgen zijn.

5.      Kandelaar

Luxe en romantische kandelaars zorgen voor een romantisch effect. Zo zorgt u ervoor dat uw bar ook als decor van een romantisch glaasje wijn dient.

6.      Windlicht

Maar er zijn ook situaties waarin kandelaars niet de beste optie zijn. Heeft u bijvoorbeeld buiten een terras? Dan zullen op winderige dagen uw kaarsen niet lang branden. Kies in dit geval voor windlichtjes. Deze lichtjes zijn niet alleen praktisch, maar ook erg sfeervol. Kies voor een schattige lantaarn of voor een houder van verchroomd metaal.

Chique wijnen

Als we het over sfeer hebben, dan hebben we het ook over wijnen. Want een goede wijn zelf brengt al sfeer met zich mee. Versterk die unieke sfeer door gebruik te maken van bar accessoires die dat gevoel versterken.

7.      Wijnkoeler

Een grote groep gasten wilt u niet opschepen met een lauwe fles wijn. Serveer daarom altijd een wijnkoeler om de wijn koel te houden, maar ook voor het creëren van een luxe uitstraling. Vooral een luxe fles prosecco of champagne smaakt het lekkerst als hij vers uit een mooie bak vol met ijs komt.

8.      Kurkentrekker

Laten we vooral de kurkentrekker niet vergeten, want zelfs die kan luxe uitstralen! Neem daarom geen simpele kurkentrekken waarvan u van tevoren al weet dat u deze regelmatig moet vervangen, maar bijvoorbeeld onze kurkentrekker van verchroomd metaal  met houten handvat. Naast dat deze kurkentrekker praktisch is, ziet het er ook nog eens chic en professioneel uit als de ober een kwalitatief hoogstaand wijntje komt ontkurken.

9.      Wijnstandaard

Presenteer wijnen in een mooie wijnstandaard of een mooi flessenrek die past bij de ambiance van uw locatie. Als gasten bij binnenkomst al zien wat u in huis hebt, kunnen zij ook makkelijker hun keuze maken.