De feestdagen staan weer voor de deur. Een tijd van samenkomen met familie, gezelligheid en een heerlijk kerstbuffet met allemaal lekkere gerechten. Als horecaondernemer wilt u natuurlijk een sfeervol en spetterend kerstbuffet presenteren. Gaat u kerstbuffetten organiseren? Buffetenzo geeft u een aantal tips om tijdens de feestdagen uw kerstbuffet professioneel aan te kleden.

Ongedwongen en sfeervol kerstbuffet

Breng uw gasten bij ontvangst helemaal in de kerstsfeer met de geur van dennengroen, sfeervolle decoraties en mooi gedekte tafels. Dat is kerst vieren in een heerlijk ongedwongen en feestelijke sfeer.

Kleine elementen in uw restaurant kunnen al voor een belevenis zorgen. Begin bijvoorbeeld met de tafelreserveringen. Onze tafelbordjes van leisteen zijn geschikt om een eigen tekst op te schrijven. Daarmee krijgt uw restaurant net een extra persoonlijke touch.

Gekoelde amuses

Vervolgens wordt het tijd om het kerstbuffet op gang te brengen met een heerlijke amuse. Met een gekoelde buffetvitrine kunt u de voorafjes perfect bewaren. Deze gekoelde buffet vitrines zijn niet alleen praktisch, maar ook stijlvol. Ze zijn voorzien van twee koelelementen en een handige rolt op deksel. Zo kunt u de amuses niet alleen goed op temperatuur houden, maar ook op een elegante manier presenteren.

 

Warme gerechten op temperatuur houden

Naast de amuses, diverse broodjes en eventueel een saladebuffet, bestaat een kerstbuffet natuurlijk uit warme gerechten. Een heerlijke varkenshaas, een uitgebreide pasta of wat lekkere stoofpeertjes als bijgerecht? Wat u uw gasten ook gaat serveren tijdens het kerstbuffet, belangrijk is om de gerechten op de juiste temperatuur te presenteren.

 

Met chafing dishes hoeft u zich geen zorgen te maken dat de gerechten afkoelen. Zo zijn er chafing dishes die branden op brandpasta, maar in onze webshop vindt u ook een uitgebreid assortiment aan chafing dishes die geschikt zijn voor inductie. Deze inductie chafing dishes hebben een glazen deksel, hittebestendige grepen en zijn eigenlijk onmisbaar op ieder kerstbuffet.

Sommige van onze chafing dishes zijn zelfs voorzien van een warmtemeter, zodat u alle controle heeft over de temperatuur waaronder uw gerechten warm gehouden worden. Chafing dishes zijn er in alle soorten en maten en zo is er voor iedere horeca professional wat wils. Een ander bijkomend voordeel is dat de chafing dishes gemaakt zijn van hoogwaardig roestvrij staal. De constructie is daardoor zeer stevig en de chafing dishes zijn makkelijk schoon te maken.

 

Naast diverse chafing dishes hebben wij verschillende rechauds. Deze zijn perfect om pannen, borden of schalen mee warm te houden.

 

Gerechten presenteren op leisteenplateaus

Heeft u al nagedacht over hoe u de gerechten aan uw gasten gaat presenteren? Bekijk bijvoorbeeld eens  ons uitgebreide assortiment aan leisteenplateaus.

Met een serveerplateau van leisteen kunt u de gerechten op een professionele manier uitserveren. Serveerplateaus zijn er in verschillende maten en modellen en daardoor geschikt voor ieder gerecht.

 

Q RAW servies

Daarnaast kunt u uw kerstbuffet onvergetelijk maken met de Q RAW servies serie.

Q RAW is een nieuwe servieslijn dat zich onderscheidt door een stoer uiterlijk en diepe kleuren. Door de reactieve glazuurlaag is deze serie zeer stevig. Wij bieden verschillende borden en kommen in diverse kleuren, maar de zwarte lijn in combinatie met gouden accessoires geeft jouw kerstbuffet een mooie en chique uitstraling.

 

Geflambeerde bowl

Wat eigenlijk echt niet mag ontbreken op ieder kerstbuffet is een overheelijke Glühwijn. Wilt u dit jaar uw gasten echt verrassen? Serveer de Glühwein dan in een Feuerzangenbowle.

Dit van oorsprong Duitse product is gemaakt voor het maken van punch en wordt traditioneel gedronken tijdens kerst of met oud en nieuw. De tang van de Feuerzangenbowle wordt gevuld met een kegel suiker dat langzaam boven een gekruide rode wijn wordt geflambeerd. Het is een gezellige bezigheid en hier zal u zeker punten mee scoren tijdens uw kerstbuffet.

 

Zorg voor sfeervolle tafelverlichting

Natuurlijk mag sfeervolle tafelverlichting in uw restaurant niet vergeten worden. In onze webshop vindt u een ruim aanbod aan kandelaars en windlichten. Afhankelijk van de rest van het interieur kunt u kiezen voor verlichting in klassieke of juist in een moderne stijl. U kunt bijvoorbeeld de gerechten presenteren in fel kaarslicht en de tafels aankleden met romantisch Moonlight tafelverlichting.

Daarnaast kunt u bijvoorbeeld de servetten in mooie servetringen rollen. Dit kan net de finishing touch zijn aan uw sfeervolle gedekte kersttafel.

Verder heeft Buffetenzo nog een aantal andere tips op een rijtje gezet om uw kerstbuffet onvergetelijk te maken.

 

Broodmanden en snijplanken

Op elk kerstbuffet is er altijd wel een broodmandje met diverse soorten brood en smeersels te vinden. Broodmanden zijn er in diverse soorten en maten. Zo zijn er hele gave broodmanden van staal, polypropyleen en kraftpapier. Presenteer de broodjes in een mooie broodzak dat in hoogte te verstellen is door de broodzak gemakkelijk om te vouwen. Leg daarbij een houten broodsnijplank neer, zodat uw gasten zelf hun stokbrood kunnen snijden. Of kies bijvoorbeeld voor de Box Bread Buffet.

 

Een feestelijk welkom

Serveer uw gasten bij binnenkomst een glaasje sparkling bubbles. Het is natuurlijk wel belangrijk dat deze lekker koel geserveerd wordt. Een wijnkoeler is dus onmisbaar tijdens het kerstbuffet. U kunt daarbij kiezen voor de welbekende ijsemmer op tafel, maar een nadeel is dat deze wel veel ruimte inneemt. In restaurants worden tijdens kerstbuffetten de tafels vaak feestelijk aangekleed met veel glazen, borden en bestek. Een wijnkoeler op tafel is dan misschien niet zo handig. Zeker niet met kleine tafeltjes. Een zeer goed alternatief om de fles bubbels koud in te houden, en zeker ook geliefd onder horecaondernemers, is een wijnkoeler op een standaard. Zo kunnen de gasten toch genieten van een glaasje koude bubbels, zonder dat het ruimte inneemt op de feestelijk aangeklede tafel.

 

Feestelijke drankdispenser

Buiten de drankjes die niet in het kerstbuffet inbegrepen zijn, is een drankdispenser ideaal om op de buffettafel te zetten. Het merk Rosseto heeft een nieuw type drankdispenser gelanceerd met fruit-infuser. Voeg wat fruit en ijsblokjes toe aan het water en geef het een verfrissende smaak. Deze stijlvolle dispenser is een echte eye cather op uw kerstbuffet.

Met bovenstaande tips serveert u gegarandeerd een professioneel en sprankelend kerstbuffet. Heeft een van bovenstaande tips u op ideeën gebracht en bent u op zoek naar een van deze producten? In onze webshop kunt u terecht voor allerlei items en accessoires om uw kerstbuffet professioneel aan te kleden.