Meer groente eten in een handomdraai? Zet dan de traditionele pasta maar eens terug in de kast! Want met deze levensveranderende keuken gadget kunt u in een handomdraai genieten van heerlijke gezonde pasta’s.

Groente pasta is een geweldig alternatief voor traditionele pasta’s. Ze bevatten niet alleen minder calorieën, maar zitten boordevol voedingsstoffen en zijn ook nog eens glutenvrij! Voor het maken van groente pasta kunt u het best gebruikmaken van ‘stevige’ groente. De meest bekende groentepasta variant is de courgetti. De naam zegt het al, deze pasta is gemaakt van courgette. Maar u kunt ook heerlijke recepten maken door gebruik te maken van zoete aardappel, winterpeen, knolselderij, pastinaak en pompoen.

 

Hoe te beginnen?

 

Groente pasta maken is heel simpel. Kies de groente die u wilt gebruiken en maak daarvan dunne slierten. Om dunne slierten te maken kunt u het best gebruikmaken van een juliennesnijder of een spiraalsnijder. Voor het opdienen van deze overheerlijke pasta is het handig om een spaghettitang of spaghettilepel te gebruiken.

 

Groente Spaghetti

 

Inspiratie nodig?

 

Wat heeft u nodig?

  • 2 courgettes
  • 300 gram kipfilet
  • 2 eetlepels pesto
  • 60 gram kerstomaatjes
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 1 knoflookteen
  • Olijfolie om in te bakken
  • Peper en zout naar smaak

 

Optioneel om toe te voegen:

  • 20 gram pijnboompitten (in een droge pan roosteren)
  • Champignons
  • Paprika
  • Rucola sla

 

Zo maakt u het:

      1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en breng deze op smaak met peper en zout.
      2. Zet een pan op het vuur en bak de kipfilet langzaam gaar in olijfolie en voeg een klein gesneden knoflookteentje toe.
      3. Maak in de tussentijd van de courgette spaghetti met de juliennesnijder.
      4. Bestrooi de courgette met een beetje zout en laat deze uitlekken.
      5. Snijd de tomaatjes en eventueel de andere groente in plakjes.
      6. Voeg de andere groente en de tomaatjes toe en laat deze zacht worden in de pan.
      7. Voeg vervolgens de courgette toe en verwarm deze ongeveer 2 minuten op hoog vuur. Vergeet niet om het goed door te husselen.
      8. Voeg vlak voor het opdienen de pesto toe en schep deze goed door de pasta.
      9. Verdeel de courgette over twee borden en maak het eventueel af met geroosterde pijnboompitten, rucola sla en/of geraspte kaas.
      10. Smullen maar!

 

Porcelite_Seasons

 

Met de lente voor de deur is het nog leuker om uw kleurrijke gerechten op te maken op kleurrijke borden. Bij het zien van het servies van Porcelite Seasons wordt u spontaan verliefd. De hand gecodeerde porseleinen serie heeft een rustieke uitstraling en komt in 6 verschillende kleuren. Maak uw tafel nog speelser door te mixen en te matchen. Toch op zoek naar iets rustigers? Kijk dan eens naar de andere serviezen van Stylepoint. Of neem een kijkje tussen al ons horeca servies.