Hoe maak je als horeca ondernemer je terras zomerklaar?

  • Geplaatst op
  • Door Buffetenzo
Hoe maak je als horeca ondernemer je terras zomerklaar?

Als horecaondernemer heb je een heel dynamisch beroep: geen dag is hetzelfde. Zo is de vraag van de gasten ook heel anders in de zomer dan in de winter. Met het warme weer zit men liever buiten dan binnen. Tijd om meer rosé en witte wijn in te kopen en om de menukaart aan te passen. Het terras mag je daarbij ook zeker niet vergeten. Buffetenzo geeft je tips hoe je je terras zomerklaar kan maken. Laat die zomer maar komen!

Beste wijnkoeler voor zomerse wijnen

Bij warme zomeravonden hoort natuurlijk een lekker fris wijntje. Bij de gasten scoor je dus zeker punten als de fruitige rosé of frisse witte wijn goed op temperatuur is. Een wijnkoeler voor op het terras is dus onmisbaar als je zomerklaar wil zijn met je horeca onderneming. De bekendste versie is de ijsemmer voor op tafel. Gevuld met ijsblokjes blijft de wijn lekker koel.

De wijnkoeler op een standaard is zeer geliefd voor de ondernemer met een terras met kleinere tafeltjes. De gasten hebben zo hun wijn bij de hand, zonder dat het teveel ruimte kost op hun tafeltje. Daarom is een wijnkoeler een ideale oplossing voor een zomerklaar terras.

 

Zomerse cocktails

Gasten vinden het heerlijk om op het zomerse terras een goede cocktail te drinken. Favorieten in de zomer van 2019 zijn (nog steeds) de mojito, de moscow mule en gin & tonic. Laatste cocktail is heerlijk met schijfjes citroen, limoen of plakjes komkommer. De frisse smaak zorgt voor dat extra zomerse gevoel op het terras.

Wil je de gasten ook graag deze lekkere cocktails serveren? Dan is het zeker goed om aan al je cocktail benodigdheden te denken voor tijdens de zomermaanden. Omdat de Moscow Mule deze zomer helemaal hip is, zijn de authentieke bijpassende bekers nu zelfs te koop. Met die heerlijke cocktail in een bijpassende beker of glas maak je de beleving helemaal compleet voor de gasten. In het assortiment van onze webshop is alles te vinden om de mooiste zomerse cocktail te maken, zodat het jouw gasten aan niets ontbreekt.

Zomerse tafeldecoratie

Ook al lopen de temperaturen hoog op in maanden als juli of augustus, toch kan er een klein briesje staan. Het is dan een goede keuze voor de horeca ondernemer om het terras gezellig te maken met sfeervolle windlichtjes. Afhankelijk van de inrichting van je zomerse terras kun je kiezen voor verlichting in klassieke of juist meer moderne stijl. Stelletjes die romantisch komen dineren op je zomerse terras zitten dan toch een hele avond bij kaarslicht, zonder dat het vlammetje dooft.  

Wat ook zeker niet mag ontbreken op de zomerse terrastafel, zijn de standaard items als de menukaarthouder, peper- en zoutstel, asbak en tafelbordjes & -nummers. Opnieuw voor de horeca-eigenaar met kleinere terrastafel: ook hierop kun je ruimte besparen door te kiezen voor een menukaarthouder waar je je menukaart, peper- en zoutstel en windlichtje op kwijt kan. Dat scheelt ook weer tijd en rondjes lopen voor je personeel. 

Zomers diner

In de winter zijn vleesgerechten erg populair. Tijdens de zomer kiezen de gasten graag voor lichtere gerechten, zoals een goede salade of een rijk gevulde schaal met zeevruchten. Vanaf eind mei of begin juni zijn ook de mosselpannetjes weer populair.

Beide visgerechten zijn heerlijk in combinatie met een goede chardonnay of sauvignon blanc. Ben jij van plan om deze zomer zeevruchten te serveren aan je gasten? Met een schaal voor zeevruchten op etagère verzorg je een klein feestje voor de gasten op je zomerterras. Groot voordeel is dat je dan ook promotie maakt voor passanten. Als zij zien dat jij je gasten op het terras lekkere gerechten voorzet die er ook nog eens appetijtelijk uitzien, schuiven zij een volgende keer ook graag bij jou aan.

 

Buffet & barbecue

Heb jij een andere insteek met je horeca-onderneming en bedien je je gasten op het zomerse terras met een buffet of een walking dinner? Ook dan zijn er tal van benodigdheden in ons assortiment om van de gelegenheid een uitstekende culinaire beleving te maken. Het is natuurlijk belangrijk om het eten koel te houden, ook als het is uitgeserveerd op een buffet. Daar zijn handige oplossingen voor, zoals een gekoelde buffetvitrine.  

Maar waar zijn Nederlanders nou echt gek op? Het populairste evenement onder de Nederlanders is een gezellige barbeque. Serveer jij vlees of vis of allebei? Super! Voor wie dit mooi wil serveren, is het advies om een aantal schalen en bijbehorende tangen te kopen. Serveer dit met een frisse salade op je mooie servies en de lunch of het diner kan niet meer stuk.

Een koud biertje of wijntje is natuurlijk ook erg lekker op zo’n zwoele zomeravond. Ook voor (lange) buffettafels op het zomers terras zijn er wijnkoelers waarin veel ijsklontjes en meerdere flessen kunnen. Ook deze zijn er in meerdere kleuren en uitvoeringen, zodat je als horeca ondernemer altijd kan kiezen voor het exemplaar met de juiste uitstraling.

 

Drankdispenser

Maar het belangrijkste om te drinken is: water! Hoe zorg je er nou voor dat je gasten water blijven drinken zonder dat je personeel extra heen en weer loopt? Dan is een drankdispenser de ideale oplossing. Vooral de glazen drankdispenser staat feestelijk naast alle gerechten op de buffettafel. Aan het water in de dispenser kun je vruchtjes of schijfjes dunne komkommer toevoegen. Leuk detail: het water haalt dan vitaminen, mineralen en elektrolyten uit de toevoegingen. Zo blijven je gasten extra goed gehydrateerd tijdens een bezoek aan jouw warme zomerse terras. Als horeca ondernemer zorg je zo dus extra goed voor je gasten. Een extra service als fris en kosteloos water zorgt ervoor dat je gasten sneller terug komen. Wie iets geeft krijgt er vaak ook iets voor terug.

 

 

Met bovenstaande items maak je je terras zo goed als zomerklaar. Het hangt ook af van jouw service, thema en ruimte hoeveel en wat je allemaal nodig hebt. Uiteraard kun je voor allerlei items en accessoires terecht in onze webshop. Buffetenzo is er voor elk seizoen, voor elke horeca ondernemer.