Hoe kunt u als horecaondernemer creatief en flexibel omgaan met de nieuwe horeca maatregelen? In dit blog geven wij u inspiratie hoe u kunt omgaan met de nieuwe maatregelen binnen uw horecagelegenheid.

Als horecaondernemer moet u creatief en flexibel omgaan met de nieuwe maatregelen die in de horeca gelden. Voor restaurants, hotels en andere eet- en drinkgelegenheden geldt dat uw gasten binnen 1,5 meter afstand van elkaar moet houden mits zij een gezamenlijke huishouding vormen of iedereen onder de 18 is. Zolang u de 1,5 meter kunt naleven geldt er geen maximum aan het aantal bezoekers dat u mag ontvangen in uw horecagelegenheid. Pas wanneer u binnen meer dan 100 gasten kunt toelaten zijn de reserveringsplicht en het controlegesprek verplicht. Voor de terrassen geldt dit bij meer dan 250 gasten. Maar hoe kunt u creatief omgaan met de nieuwe horeca maatregelen? We geven u graag een aantal tips.

 

Terrassen

Op het buitenterras kan het soms erg lastig zijn om de 1,5 meter maatregel te waarborgen. Het kabinet heeft een uitzondering op de anderhalve meter regel gemaakt en daarom kunt u op het terras zogenoemde kuchschermen tussen de tafels plaatsen. Deze 1,5 meter regel is ook lastig na te leven bij kassa’s en recepties en ook dan kunt u gebruik maken van kuchschermen om uw bezoekers en personeel te beschermen. In onze webshop vindt u kuchschermen met en zonder uitgiftegat. Dit doorgeefluik is bijvoorbeeld erg handig voor betalingen en overdracht. U vindt bij ons kuchschermen in diverse afmetingen.

 

Buffet

Ook wanneer u uw gerechten in buffetvorm aanbiedt kunt u op een creatieve wijze omgaan met de nieuwe maatregelen. Een broodjes vitrine is bijvoorbeeld zeer geschikt voor op een buffet. Doordat de broodjes zijn afgesloten, werkt dit zeer hygiënisch. Bovendien kunnen uw gasten de broodjes pakken zonder de andere broodjes aan te raken, omdat er aan de onderkant van de vitrine een handig gat zit. Doordat de broodjes zijn afgesloten zullen deze ook niet snel uitdrogen. Daarnaast kunt u een hygiëne-cover op standaard boven uw gerechten plaatsen voor een stukje extra hygiëne. Een buffetvitrine gekoeld kunt u bijvoorbeeld ook goed gebruiken op uw buffet. De gerechten worden namelijk afgesloten met een transparante roltop, waardoor uw gasten wel kunnen zien wat u op uw buffet serveert.

 

Desinfectiemiddelen

Het is uiteraard heel belangrijk om naast de werkplaats, ook de algemene ruimtes goed schoon te maken. Zo kunt u uw gasten bij ingang verplichten om hun handen te desinfecteren. Zo vindt u in onze webshop een zeepdispenser die u gemakkelijk kunt vullen met handgel. U hoeft enkel de dispenser aan de wand te monteren. Deze kunt u uiteraard ook bij de toiletten ophangen. Ook de navulling kunt u gemakkelijk in onze webshop bestellen. Daarnaast hebben wij in onze webshop een alcohol spray, waarmee u gemakkelijk de tafels en werkruimtes kunt schoonmaken.