De zomertijd is aangebroken en we hebben de eerste warme dagen al weer achter de rug. Dit leek ons dan ook het perfecte moment om via een blog een aantal van onze favoriete zomerse wijnen te delen. Ook nemen we een kijkje in ons eigen assortiment wijnaccessoires.

Rosé

Rosé is in veel ogen de ideale wijn voor de zomer. De wat lichtere smaak is een perfecte match met zomers’ eten, zoals vers fruit of hamburgers van de grill. Rosé past zowel bij de familie barbecue als het zomeravond diner op je werk.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is rosé niet simpelweg een mix bestaande uit rode en witte wijn. Rosé is gemaakt van veel dezelfde druiven als rode en witte wijn, maar de verwerking verschilt.

Houd er rekening mee dat rosé niet zo lang goed blijft als rode wijn. Een drie jaar oude Rosé is zeer waarschijnlijk al over haar hoogtepunt heen. Zie de aankoop van een fles Rosé dan ook niet als een investering voor de lange termijn. Rosé is vers op zijn best.

 

Sauvignon Blanc

Een andere zomerse favoriet is de Sauvignon Blanc. Deze uit Zuid-West Frankrijk afkomstige witte wijn ruikt naar buxus, wit fruit, en bloemen. De wijn heeft dan ook een knisperend frisse smaak. Perfect voor de zomer dus!

Met haar kruidachtige geur is de Sauvignon Blanc een perfecte match met soortgelijke groenen kruiden. Bevat uw gerecht peterselie, rozemarijn, basilicum, koriander of munt? Dan is een frisse fles Sauvignon Blanc een lekkere aanvulling.

Net als een Rosé is een fles Sauvignon Blanc vers op zijn best. De wijn blijft iets langer goed, maar na vijf jaar is het beste er wel een beetje vanaf.

 

Chardonnay

Chardonnay is de meest diverse en meest geplante witte wijn druif ter wereld. Een ver gerijpte Chardonnay heeft een wat tropische smaak die doet denken aan ananassen, guaves, en mango’s. Een minder gerijpte Chardonnay smaakt meer naar groene appels en citroen.

Aangezien er zoveel verschillende smaken Chardonnay bestaan, is de witte wijn ook breed inzetbaar. Een jonge, koele Chardonnay is perfect te combineren met licht en delicaat eten, zoals krab en garnaal. De wat fruitige variant is lekker bij zalm of kip.

In de laatste jaren bloeit de Chardonnay ook buiten Frankrijk. Landen als Chili, Zuid-Afrika, en Australië produceren goede kwaliteit Chardonnay van tropisch fruit.

 

Wijnaccessoires

Om de barbecue of het zomeravond feest compleet te maken heeft u natuurlijk een aantal wijnaccessoires nodig. Onmisbaar is een wijnkoeler. Met zomerse temperaturen wordt de wijn al snel warm. Zelfs in de avond. Om uw wijnen lekker koel en fris te houden gebruikt u een wijnkoeler.

Wijnkoelers

Vul de emmer of koeler met ijsblokjes en uw flessen wijn blijven de hele dag koel. Daarnaast is een wijnkoeler ook een mooi presentatiemiddel. Vooral de transparante koelers waarin de fles zichtbaar is, zijn een mooie eye catcher. Naast wijnkoelers hebben we ook wijnschenkers, wijnstoppers, en wijnstandaarden. Een zeer compleet aanbod dus!