In dit artikel leest u al onze tips hoe u een tafel mooi kunt dekken.

Wilt u de tafel mooi dekken tijdens de feestdagen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Tijdens de feestdagen wordt alles uit de kast gehaald om een feestelijke tafeldekking te creëren. Als horeca ondernemer wilt u ook tijdens de feestdagen een verpletterende indruk achterlaten en dat doet u niet alleen door lekker eten te serveren. Het oog wil natuurlijk ook wat. Toch zullen de feestdagen er door corona anders uitzien dan normaal. Voor horecaondernemers is het nog onzeker of zij hun deuren mogen openen tijdens de feestdagen. Ook als u het kerstdiner 2020 thuis viert kunt u uw tafel mooi dekken door gebruik te maken van luxe servies. Gaat u dit jaar een kerstdiner of kerstbuffet organiseren? Wij geven u graag een aantal tips om de tafels mooi te dekken.

 

Tafel mooi dekken door luxe servies

U kunt een tafel mooi dekken door gebruik te maken van luxe servies. Bij Buffetenzo bent u aan het juiste adres voor luxe servies merken. Neem bijvoorbeeld ons melamine servies. Dit servies is enorm populair onder horeca ondernemers, omdat dit luxe servies praktisch onbreekbaar is. Melamine wordt namelijk gemaakt van een extreem harde kunststof soort. Dat maakt dit servies niet alleen populair bij horeca ondernemers, ook voor particulieren gebruik waar kleine kinderen in huis rondlopen is dit servies erg in trek. Melamine servies is makkelijk in onderhoud, kleur- en slijtvast en bovendien vaatwasser bestendig. In onze webshop vindt u onder andere borden, serveerschalen, kommen en meer.

 

Kies een thema om de tafel mooi te dekken

Het is belangrijk om na te denken welke uitstraling u uw feestelijke tafeldekking wilt geven. Neem bijvoorbeeld onze houten serveerschalen. Onze schalen van de “Frida” serie hebben een Scandinavisch design met een houtprint aan de binnenkant. Hierdoor geeft u uw tafel een stoere en stijlvolle look.

 

 

Met het luxe servies van de “Hanoi” serie kunt u uw tafel mooi dekken door deze een Aziatische look te geven. Het servies van deze serie is voorzien van een print die doet lijken op Aziatische manden. De schalen staan schuin, zodat u uw gerechten op een mooie manier kunt presenteren. Binnen deze servieslijn hebben we drie verschillende maten.

 

 

Ook kunt u kiezen voor ons luxe servies merk “Arabesque”. Dit is een prachtige servieslijn waarmee u uw tafel een Arabische stijl geeft. Enorm leuk als u bijvoorbeeld Oosterse gerechten zoals couscous, sushi of rijst serveert. Het fijne aan dit luxe servies is dat het praktisch onbreekbaar en kras vrij is. Bovendien is het servies geschikt voor professionele vaatwassers.

 

Zorg voor een dining experience bij een mooi gedekte tafel

Bij een mooi gedekte tafel draait het natuurlijk allemaal om de ervaring en of u het nu wilt geloven of niet, maar hoe een gerecht eruit ziet heeft een grote invloed hoe lekker uw gasten het eten zullen vinden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat wanneer een gerecht op een mooie manier gepresenteerd wordt, deze ook lekkerder smaakt. Wanneer u de gerechten vanuit de keuken op de borden gaat serveren, zijn er een aantal stappen die u kunt volgen om de borden mooi op te maken.

 

Tip 1: Kies het juiste servies

Het is erg belangrijk dat u het juiste servies en dan met name de juiste borden kiest. Bij een voorgerecht is het bijvoorbeeld belangrijk dat u een klein bord of een kleine kom kiest. Op een te groot bord of een te grote kom valt het voorgerecht namelijk weg. Ook kunt u out of the box denken. Serveert u een heerlijke soep? Serveer deze dan in een glas in plaats van een kom. Het servies van Stylepoint is zeer geschikt om de tafel mooi te dekken. Dit merk heeft zich voornamelijk gefocust op dining experience en zorgt voor een extra feestelijke tafel.

 

 

Tip 2: Kleine hoeveelheden

Voor mooi gedekte tafels en gerechten geldt; less is more. Presenteer kleine hoeveelheden op de borden en serveer de “voorraad” in aparte schaaltjes.

 

Tip 3: Serveer de sauzen apart

Sauzen en dressings maken de gerechten af, maar hebben het nadeel om uit te lopen. U kunt deze daarom het beste in aparte schaaltjes op tafel presenteren. Als u deze toch al op het bord wilt presenteren, dan kunt u sauzen, dressings of de olie het beste op het laatste moment pas toevoegen.

 

De gerechten warm houden

Serveert u de gerechten in een buffetvorm? Dan bestaat het kerstbuffet natuurlijk ook uit warme gerechten zoals een malse varkenshaas, winterse stoofpeertjes en een heerlijke groenteschotel. Als u de gerechten in een buffetvorm gaat presenteren aan uw gasten, dan is het belangrijk dat het kerstdiner op de juiste temperatuur gepresenteerd wordt. Met een chafing dish hoeft u zich geen zorgen te maken dat de gerechten afkoelen.

 

Een tafel mooi dekken door de juiste accessoires

Bij een mooi gedekte tafel draait het natuurlijk niet alleen om luxe servies, ook het glaswerk, het bestek en accessoires zijn belangrijk voor een sfeervolle kersttafel. Zo kunt u het menu presenteren in een menukaarthouder en kunt u de servetten presenteren in onze servetringen. Zorg ook voor gezellige tafel verlichting. In onze webshop vindt u Lightning Point tafelverlichting. Deze theelichten zijn verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren.

 

Bestel op tijd

Wilt u nieuw horeca servies of ander servies bestellen om uw tafels mooi te dekken? Dan raden wij u aan om dit op tijd te bestellen. Door alle maatregelen en de drukte rondom de feestdagen kunnen levertijden langer zijn dan normaal.