Tijdens de zomermaanden is er niets lekkerder dan een koele en verfrissende zomerse cocktail. Of u nu staat te grillen in de achtertuin of een summer party organiseert op uw werk. Een lekkere zomerse cocktail werkt altijd verfrissend en zorgt voor een blijvende indruk op uw gasten. In deze blog vertellen we u over onze drie favoriete cocktails van deze zomer en leggen we ook meteen uit hoe u ze maakt en wat u in huis moet halen.

Mojito

 

mojito

“Wist u dat de Mojito het favoriete drankje was van auteur Ernest Hemingway?”

De Mojito is al jaren één van de meest populaire cocktails. Over de oorsprong van de cocktail bestaan verschillende verhalen. De meest bekende is die van de ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake. Op weg naar Cuba brak er een ziekte uit onder zijn bemanning. In de hoop medicijnen te vinden vertrok Sir Drake naar Havana en kwam terug met Aguardient de Cana (rum), limoen, suikerrietsap en mint. De mix hiervan was een Mojito, al werd deze in eerste instantie El Draque genoemd.

Terug in Europa werden er bruiswater, ijs en muntblaadjes aan de mix toegevoegd. Vanaf 1800 groeide de Mojito enorm in populariteit toen de Bacardi Company de cocktail begon te gebruiken om haar rum te promoten.

Ingrediënten:

 • 60 ml witte rum
 • 15 blaadjes verse munt + 1 takje voor de garnering
 • 15 ml suikersiroop
 • 20 ml limoensap
 • 60 ml bruiswater
 • ijs

 

Bereiding:

 1. Vul uw glas met de muntblaadjes en stamp goed aan. Voeg de rum, suikersiroop en het limoensap toe.
 2. Vul tot aan de helft met crushed ijs en roer het geheel. Vul vervolgens tot aan de rand met crushed ijs.
 3. Vul met bruiswater en roer het geheel.
 4. Garneer met een takje verse munt.

 

Moscow Mule

 

moscow mule

“Wist u dat de Moscow Mule toevallig is geboren uit een overschot aan wodka, gemberbier en koperen bekers?”

De Moscow Mule is vooral bekend van de iconische koperen beker. Er bestaan net als bij de Mojito verschillende verhalen over de oorsprong van de cocktail. Volgens de meest gangbare was het barman Wes Price die een mix maakte van wodka en gemberbier. De wodka kwam van John G. Martin die net de Smirnoff distilleerderij had overgenomen en met een enorme voorraad wodka zat. Het gemberbier kwam van Jack Morgan, de eigenaar van de bar waar Wes Price werkzaam was.

Het was Martin die de cocktail extreem populair maakte. Volgens geruchten ging hij met zijn Polaroid camera naar bars en liet barmannen poseren met zijn wodka en de koperen beker. De foto bracht hij vervolgens mee naar de volgende bar om te vertellen over deze populaire nieuwe cocktail. Zo verspreide het vuurtje zich snel door de Verenigde Staten.

Ingrediënten:

 • 45 ml wodka
 • 1/2 limoen
 • 120 ml gemberbier
 • ijs

 

Bereiding:

 1. Vul uw glas met ijsblokjes en schenk de wodka erbij.
 2. Pers de halve limoen uit en giet in het glas.
 3. Vul aan met gemberbier en roer het geheel. Gebruik de overgebleven limoen als garnering.

 

Gin & Tonic

 

gin tonic

“Wist u dat op 19 oktober wereldwijd International Gin & Tonic Day wordt gevierd?”

Toen India in 1857 onder het bestuur van de Britse regering kwam te staan, trokken veel Britten naar India en de directe omgeving. Veel van deze immigranten kregen last van malaria of scheurbuik onderweg op zee. De kuur voor beide ziekte? Gin en Tonic.

De inheemse bevolking gebruikte tonic water tegen verkoudheid. Toen cinchona in de 1640s naar Europa werd gebracht, ontdekte men dat het extract daarvan, tonic, zowel als genezing en preventief middel werkte tegen malaria. Om het allemaal iets minder bitter te maken, mixte de Britten de tonic met gin, suiker, ijs en citrus. En dus was de Gin & Tonic geboren.

Ingrediënten:

 • 35 ml gin
 • 100 ml tonic
 • 1 limoen
 • ijs

 

Bereiding:

 1. Vul uw glas tot aan de rand met ijsblokjes en schenk de gin erbij.
 2. Vul aan met de tonic en roer het geheel.
 3. Garneer met een partje limoen.

 

In ons assortiment cocktail benodigdheden vindt u alles wat nodig is om professionele cocktails te maken. Van cocktailstampers tot ijsscheppen. Natuurlijk kunt u bovenstaande recepten ook eerst thuis proberen. Succes!