• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Serveerplateaus hout

Houten serveerartikelen, serveerplanken van olijfhout, acaciahout, mangohout in diverse maten en modellen, vindt u bij buffetenzo.nl
Geen producten gevonden...

Serveerplateaus hout

Houten serveerplank

Bent u op zoek naar een houten serveerplank voor het presenteren van uw gerechten? Dan bent u bij Buffetenzo aan het juiste adres. Wij bieden een uitgebreid assortiment houten serveerplanken voor een schitterende presentatie van uw etenswaren. Naast dat wij verschillende soorten en maten kunnen leveren, is het serveren van uw gerechten op een houten serveerplank helemaal trendy op dit moment. 

Houten serveerplanken met een lange levensduur

Maakt u regelmatig gebruik van de serveerplank? Dan kunt u het beste kiezen voor een serveerplank van olijfhout. Deze olijfhouten serveerplanken hebben namelijk een lange levensduur, omdat het een van de hardste houtsoort ter wereld is en daardoor zijn serveerplanken van olijfhout uiterst stevig, duurzaam en zeer geschikt voor in de keuken. Daarbij zal etensresten niet snel in de serveerplank trekken, omdat olijfhout oliehoudend is. Daarbij is de plank naast een lange levensduur ook zeer hygiënisch in gebruik. 

Hoe een houten serveerplank te onderhouden

Houten serveerplanken die niet van olijfhout gemaakt zijn, kunt u het best behandelen met groente olie. Dat zorgt er namelijk voor dat de levensduur van de verlengd wordt. Het is bovendien belangrijk om na gebruik van de plank deze alleen met lauwwarm water en een beetje zeep goed af te wassen. Daarna moet u deze goed drogen. Laat deze niet in water staan om bijvoorbeeld te laten weten, want dan kan er na verloop van tijd op het hout gebruikssporen ontstaan. Zeker wanneer de houten serveerplank in de horeca gebruikt wordt is het belangrijk om deze goed te onderhouden vanwege het intensieve gebruik.  

Gerechten serveren op een houten serveerplank 

Onze houten serveerplanken worden gekenmerkt door de unieke “tekening” van het hout. De acacia houten kratjes kunt u gebruiken om diverse gerechtjes op een meer speelse manier aan uw gasten te presenteren. De serveerplank van acacia hout heeft zelfs een klein schaaltje voor uw dipsaus. Dit maakt ze uitermate geschikt voor bijvoorbeeld bittergarnituur, nacho’s, of tapas. De houten serveerplanken kunnen op diverse manieren worden gebruikt en in combinatie met kleine schaaltjes op de planken, maakt u een speelse en originele presentatie. De mangohouten kratjes kunt u bijvoorbeeld gebruiken als fruitmand, of u kunt ze vullen met kannen versgeperst sap. Hiervoor gebruikt u de kratinzet voor. Ze komen met een ludiek krijtbordje waar u een leuke boodschap op achter kunt laten voor uw gasten. Dus vul deze houten kratten met flessen, gevuld met diverse sappen en je hebt een unieke manier van presenteren.

Alternatieven voor een houten serveerplank

Kunt u toch niet helemaal vinden waar u naar op zoek bent? Wellicht dat u een ander geschikt artikel in onze webshop kunt vinden om uw gerechten op een professionele manier te serveren. Wat dacht u bijvoorbeeld van een serveerplateau of een serveerschaal? In onze webshop heeft u een ruime keuze aan serveerartikelen.    

Houten serveerplank kopen?

Heeft u een serveerplank van hout gevonden dat bij u past, maar heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Bij besteding vanaf €100 bezorgen wij uw bestelling gratis. Bij Buffetenzo besteld en betaald u gemakkelijk snel, online en veilig.