• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Chafing dishes

Op zoek naar een goede chafing dish? Bij ons vindt u een ruim assortiment GN1/1, rolltop en elektrische professionele chafing dishes. Onmisbaar in de horeca. Bekijk nu ons aanbod!

Chafing dishes

Als u op zoek bent naar een chafing dish bent u bij horeca groothandel Buffetenzo aan het juiste adres. Een chafing dish is een van het meest veelzijdige product in de horeca. Ze worden gebruikt om diverse soorten eten in warm te houden, maar met wat ijs kunt u op een professionele manier ook bijvoorbeeld uw koude visgerechten presenteren. Chafing dishes zijn ideaal voor elk buffet. Ze worden vaak gebruikt bij een catering op locatie, maar je ziet ze regelmatig ook terug op verjaardagen waar eten geserveerd wordt. Bovendien zijn ze ideaal voor iedere horeca ondernemer, omdat u op een prachtige manier uw gasten kunt voorzien van een heerlijk (warm) buffet. Het maakt zelfbediening van uw gasten mogelijk, waardoor u minder personeel in dienst hoeft te nemen om de gerechten uit te serveren. 

Op zoek naar een horeca chafing dish?

Of u nu op zoek bent naar de standaard GN1/1, een ronde, een elektrische, op inductie of een chafing dish op brandpasta voor in de horeca, u vindt het in onze webshop allemaal. Iedere chafing dish, ongeacht het type, bestaat uit een frame, een waterpan, een voedselpan en een deksel. Het water in de pan wordt gebruikt om de hitte over te brengen en het voedsel op ideale temperatuur te houden. De hittebron is brandvloeistof of een elektrisch verwarmingselement dat onder de waterpan kan worden geplaatst. Daarnaast wordt iedere chafing dish van Buffetenzo met deksel geleverd. De deksel zorgt er namelijk voor dat de luchtvochtigheid van de gerechten op pijl blijft. Hierdoor kan het eten niet gaan uitdrogen. Gaat u voor een chafing dish die verwarmd wordt door brandvloeistof? Dan heeft u daarvoor brandpasta nodig. Uiteraard kunt u brandpasta bij bestellen in onze webshop. Deze gaan per 24 stuks.  

Hoe gebruikt u een professionele chafing dish?

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat u een chafing dish niet kunt gebruiken om voedsel op te warmen. Voedsel moet al zijn gekookt of gebakken voordat het in de chafing dish wordt geplaatst. De chafing dish zorgt er voor voor dat uw voedsel warm blijft. De waterpan plaatst u in het frame en vult u met heet water. Vul de pan zodat deze net niet de voedselpan aanraakt. Vervolgens plaatst u de branders onder de waterpan en steekt deze aan. Deze brandpasta zorgt ervoor dat het water warm blijft en daarmee ook uw gerecht. Als het water eenmaal op temperatuur is, kunt u de voedselpan in de chafing dish plaatsen, zodat deze verwarmd blijft.

Voedsel op temperatuur houden in een horeca chafing dish

Om de zoveel tijd is het belangrijk om even te kijken of er nog genoeg water in de pan zit, zodat de gerechten verwarmd kunnen blijven worden. Als er namelijk te weinig water in de pan zit, dan geeft dit niet voldoende warmte af. Het is ook belangrijk het eten af en toe te roeren, zodat deze niet zal aanbranden aan de pan. U kunt de chafing dish natuurlijk ook gebruiken om koude gerechten te presenteren. Vul de waterpan hiervoor met koud water en/of ijs. Uiteraard kunt u in onze webshop ook terecht als u op zoek bent naar een buffetvitrine gekoeld

Chafing dish kopen?

Ons assortiment bevat chafing dishes in alle soorten en maten. We bieden chafing dishes aan die u verwarmd op basis van brandstof, inductie of elektriciteit. Als u vandaag nog uw chafing dish koopt bij horeca groothandel Buffetenzo, wordt deze snel geleverd. Voor bestellingen vanaf €100,- betaalt u geen verzendkosten in Nederland. Het grote aanbod kan misschien voor wat verwarring zorgen. Wilt u advies over welke professionele chafing dish het beste aansluit bij uw specifieke situatie? Bel ons gerust via 072-5816951 of stuur een e-mail naar [email protected] Wij adviseren u graag over horeca chafing dishes. Bovendien bent u hier aan het juiste adres wanneer u op zoek bent naar andere buffetartikelen. Wilt u bijvoorbeeld uw buffet aankleden met een drankdispenser? Of wilt u uw fruitsalades in een mooie koelschaal presenteren? Er is voor iedere horeca professional iets wils.