• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Chafing dishes en accessoires

Op zoek naar een goede chafing dish? Bij ons vindt u een ruim assortiment GN1/1, rolltop en elektrische chafing dishes. Bekijk nu ons aanbod! ✅ BuffetEnzo.nl

Chafing dishes en accessoires

Een chafing dish is één van de meest veelzijdige producten in de horeca. U kunt ze gebruiken om diverse soorten eten warm te houden, maar met wat ijs kunt u er ook visgerechten in presenteren.

Een chafing dish is erg handig omdat het zelfbediening mogelijk maakt. Hierdoor hoeft u als horeca-ondernemer minder personeel in dienst te nemen en biedt u uw gasten toch een prachtige ervaring.

Iedere chafing dish, ongeacht het type, bestaat uit een frame, een waterpan, een voedselpan en een deksel. Het water in de pan wordt gebruikt om de hitte over te brengen en het voedsel op ideale temperatuur te houden. De hittebron is brandvloeistof of een elektrisch verwarmingselement dat onder de waterpan kan worden geplaatst.

Hoe gebruikt u een chafing dish?

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat u een chafing dish niet kunt gebruiken om voedsel op te warmen. Voedsel moet al zijn gekookt of gebakken vóórdat het in de chafing dish wordt geplaatst. De chafing dish zorgt er voor voor dat uw voedsel warm blijft.

De waterpan plaatst u in het frame en vult u met heet water. Vul de pan zodat deze net niet de voedselpan aanraakt. Vervolgens plaatst u de branders onder de waterpan en steekt deze aan. De resulterende stoom zorgt ervoor dat uw voedsel op de juiste temperatuur wordt gehouden.

Om de zoveel tijd is het belangrijk om even te kijken of er nog genoeg water in de pan zit. Roer ook af en toe het voedsel, zodat het niet aanbrandt. U kunt de chafing dish natuurlijk ook gebruiken om koud voedsel koud te houden. Vul de waterpan hiervoor met koud water en/of ijs.

Vragen?

Ons assortiment bevat chafing dishes in alle soorten en maten. We bieden chafing dishes die u verwarmd op basis van brandstof, inductie of elektriciteit. Het grote aanbod kan misschien voor wat verwarring zorgen. Wilt u advies over welk type chafing dish het beste aansluit bij uw specifieke situatie? Neem dan contact met ons op!