• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Chafing dishes en accessoires

Op zoek naar een goede chafing dish? Bij ons vindt u een ruim assortiment GN1/1, rolltop en elektrische chafing dishes. Bekijk nu ons aanbod! ✅ BuffetEnzo.nl

Chafing dishes en accessoires

Chafing dish voor ieder buffet

Als u op zoek bent naar een chafing dish bent u bij Buffetenzo aan het juiste adres. Een chafing dish is één van de meest veelzijdige producten in de horeca. Zo worden chafing dishes gebruikt om diverse soorten eten in warm te houden. Maar met wat ijs in een chafing dish kunt op een professionele manier ook uw visgerechten bijvoorbeeld presenteren. Chafing dishes zijn ideaal voor elk buffet. Zo worden chafing dishes vaak gebruikt bij een catering op locatie, maar zie je ze ook vaak terug op een verjaardag waar eten geserveerd wordt. Chafing dishes zijn ideaal al horeca ondernemer, omdat u op een prachtige manier uw gasten kunt voorzien van een heerlijk buffet. Het maakt zelfbediening van uw gasten mogelijk, waardoor u minder personeel in dienst hoeft te nemen om de gerechten uit te serveren. Ook als u op zoek bent naar andere buffetartikelen kunt u bij Buffetenzo.nl terecht. Wilt u bijvoorbeeld uw buffet aankleden met een drankdispenser? Of wilt u uw fruitsalades in een mooie koelschaal presenteren? Er is voor iedere horeca professional iets wils.    

Diverse soorten chafing dishes

In ons assortiment vindt u een uitgebreide collectie diverse soorten chafing dishes. Zo hebben bij ronde chafing dishes, de standaard GN1/1 chafing dish, chafing dish met rolltop, elektrische chafing dishes, chafing dishes op inductie en chafing dishes op brandpasta. Iedere chafing dish, ongeacht het type, bestaat uit een frame, een waterpan, een voedselpan en een deksel. Het water in de pan wordt gebruikt om de hitte over te brengen en het voedsel op ideale temperatuur te houden. De hittebron is brandvloeistof of een elektrisch verwarmingselement dat onder de waterpan kan worden geplaatst. Daarnaast wordt iedere chafing dish van Buffetenzo met deksel geleverd. De deksel van een chafing dish zorgt er namelijk voor dat de luchtvochtigheid in de chafing dish op pijl blijft. Hierdoor kan het eten niet gaan uitdrogen. Gaat u voor een chafing dish die verwarmd wordt door brandvloeistof? Dan heeft u daarvoor chafing dish brandpasta nodig. Uiteraard kunt u brandpasta bij bestellen in onze webshop. Deze gaan per 24 stuks.  

Hoe gebruikt u een chafing dish?

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat u een chafing dish niet kunt gebruiken om voedsel op te warmen. Voedsel moet al zijn gekookt of gebakken vóórdat het in de chafing dish wordt geplaatst. De chafing dish zorgt er voor voor dat uw voedsel warm blijft. De waterpan plaatst u in het frame en vult u met heet water. Vul de pan zodat deze net niet de voedselpan aanraakt. Vervolgens plaatst u de branders onder de waterpan en steekt deze aan. Deze chafing dish brandpasta zorgt ervoor dat het water warm blijft en daarmee ook uw gerecht in de chafing dish. Als het water eenmaal op temperatuur is, kunt u de voedselpan in de chafing dish plaatsen, zodat deze verwarmd blijft.

Werking chafing dish elektrisch

De werking van een chafing dish elektrisch werkt in principe hetzelfde, echter heeft u dan geen brandpasta nodig, maar stopt u de stekker in het stopcontact om de chafing dish op te warmen. De resulterende stoom zorgt ervoor dat uw voedsel op de juiste temperatuur wordt gehouden. Een chafing dish elektrisch heeft een warmteregelaar, zodat u de gerechten altijd op de juiste temperatuur kunt presenteren. Zo ontvangt u nooit meer klachten van uw gasten dat het voedsel niet warm genoeg is. Het grote voordeel van een elektrische chafing dish ten opzichte van een chafing dish op brandpasta, is dat het vlammetje nooit meer uit kan gaan en hierdoor uw gerechten altijd op de juiste temperatuur zullen zijn. 

Voedsel op temperatuur houden in een chafing dish

Om de zoveel tijd is het belangrijk om even te kijken of er nog genoeg water in de pan zit, zodat de gerechten verwarmd kunnen blijven worden. Als er namelijk te weinig water in de pan zit, dan geeft dit niet voldoende warmte af. Het is ook belangrijk het eten af en toe te roeren, zodat deze niet zal aanbranden aan de pan. U kunt de chafing dish natuurlijk ook gebruiken om koude gerechten te presenteren. Vul de waterpan hiervoor met koud water en/of ijs. Uiteraard kunt u in onze webshop ook terecht als u op zoek bent naar een buffetvitrine gekoeld

Chafing dish kopen?

Ons assortiment bevat chafing dishes in alle soorten en maten. We bieden chafing dishes aan die u verwarmd op basis van brandstof, inductie of elektriciteit. Bestel vandaag nog uw chafing dish bij horeca groothandel Buffetenzo. Voor bestellingen vanaf €100,- betaalt u geen verzendkosten in Nederland. Het grote aanbod chafing dishes kan misschien voor wat verwarring zorgen. Wilt u advies over welk type chafing dish het beste aansluit bij uw specifieke situatie? Bel ons gerust via 072-5816951 of stuur een e-mail naar [email protected] Wij adviseren u graag over chafing dishes.